REACTIES

 

Reacties van ouders en kinderen

 

Februari 2016: Moeder N

Mijn dochter (10 jaar) vond het geweldig om met de playmobilpoppetjes te werken. Ze is er ook ontzettend van opgeknapt. Susan, wat een leuke methode is POPtalk!

 

Januari 2016: Moeder S:

Wat had je dat doktersverhaal ontzettend leuk gemaakt. Onze dochter (13 jaar, reuma) kan nu aan iedereen laten zien wat ze elke keer weer door moet maken. Ze is er zo blij mee! En de dokter, die “flipte” helemaal toen hij je stripverhaal zag, zo ontzettend gaaf vond hij het dat er een verhaal is gemaakt waarin hij meespeelt en ook dat hij kinderen die deze behandeling moeten ondergaan op een heel duidelijke manier kan voorlichten.

 

Januari 2016

Zoon N. (8 jaar) komt thuis na een POPtalk-sessie bij Het Verhaalportaal. Vader wist niet waar zoon geweest was en vraagt waar hij vandaan komt. N: “ik heb bij Susan gespeeld met playmobil, want Susan vindt playmobil net zo leuk als ik!”

 

November 2015: Moeder K

Wat vinden de kinderen het leuk om middels de poppetjes hun verhaal inzichtelijk te maken en wat is mijn zoon M.(11 jaar, Asperger) tot mooie conclusies gekomen. En het leuke is, doordat je een filmpje hebt gemaakt, en ik deze later ook mocht bekijken, ik ook tot mooie inzichten kwam. Je hebt ons allebei ontzettend goed geholpen. Dank je wel!

 

Moeder van dochter S, 14 jaar (juni 2015)

Maar 3 keer is onze dochter bij je geweest en we hebben een heel ander kind in huis. Door haar pestverleden durfde ze niet meer in zichzelf te geloven en was haar zelfvertrouwen helemaal weg. Ze was down en erg negatief. Op dit moment is S weer een lieve en vrolijke meid, tegen ons, maar ook weer tegen haar broer en zus, een bijkomend (maar heel groot) voordeel. Ze staat weer positief in het leven en durft weer in zichzelf te geloven. Susan, dank je wel hiervoor.

 

Moeder van zoon H, 5 jaar (mei 2015)

Vorige maand ben ik met mijn zoon bij u geweest voor zijn boosheid. Het gaat supergoed met hem. Hij heeft na ons gesprek geen woedeuitbarstingen meer gehad en de thermometer die hij zelf gemaakt heeft heeft hij nooit hoeven gebruiken. Hij hangt nog wel. We zijn u ontzettend dankbaar. Het is allemaal een stuk makkelijker nu. Ik merk dat hij er veel aan heeft gehad.

 

Moeder van 2 zoons, M. van 7 en S. van 9 jaar (februari 2015)

Susan je bent een lieve coach je hebt een hart voor kinderen met een verstandelijke beperking. Creatief ben je zeker en weet je ook goed het onderscheid te maken van nu ben ik de coach en op school ben je de juf. Erg knap! Om dit onderscheid te kunnen splitsen bij een kind met een verstandelijke beperking. Je hebt ons als ouders prima op weg geholpen. Onze zoon van 9 jaar heeft er duidelijk wat aan gehad. Je hebt hem meer inzichten gegeven in het omgaan met zijn broertje die verstandelijk beperkt is.

 

Zoon M., 7 jaar (februari 2015)

Thermometer kleuren. Hij is rood. 1 blokje er opplakken is niet erg. 2de blokje er opplakken is niet goed idee. 3de blokje is niet goed. 4de blokje is erg flauw. 5 de blokje………( geeft inzicht dat de grens bereikt is) Na een tijdje van gewenning is de reactie nu wil ik een groene.

 

Zoon S., 9 jaar (februari 2015)

Ik vond het wel leuk omdat het leerzaam en gezellig was. Ik moest een spel spelen met vragen beantwoorden. Ik heb na afloop van het spel een geluksteen mee gekregen. Bedankt voor de tips.

 

Dochter M., 10 jaar (januari 2015)

Susan is een aardige coach ze heeft me met veel dingen geholpen. Ik vind dat ze dit op een leuke manier doet en aan het einde kreeg ik elke keer een leuk steentje met een lieveheersbeestje erop.

 

Moeder van dochter M., 10 jaar (januari 2015)

Het verhaalportaal heeft M. al kleurend met begeleiding van een geweldige coach geleerd verdriet een (eigen) plekje te geven ... Susan bedankt, je hebt ons allemaal fantastisch geholpen !!